• IMG-20180119-WA0008
  • WhatsApp Image 2022-03-30 at 7.08.57 PM
rautavesi cruise

Rautaveden ja Kuloveden koko kattaus

Tällä miniristeilyllä näet käytännössä koko Rautaveden ja Kuloveden vesistön. Lisäksi Siuron Koskibaarin pizza, se nyt vaan kuuluu kesään.

Retki aloitetaan lipumalla hiljalleen Tyrvään Pyhän Olavin kirkolle asti. Samalla ehdit ihastella kesäistä Vammalaa järveltä käsin. Kirkon jälkeen on aika päästää hevosvoimat valloilleen ja pyyhkäistä Rautaveden selkä alta pois.

Ellivuoren kohdalla hidastetaan ja nautitaan maisemista. Ellivuoren sillan alta suuntaamme kohti Kutalan siltaa. Kutalan sillan alitettuamme olemmekin Kulovedellä ja on aika nostaa vene taas liukuun. Matkavauhdista huolimatta ehdit hyvin ihailemaan Kuloveden maisemia.

Sitten saavummekin Siuron vierasvenesatamaan, josta on noin 500m kävelymatka Koskibaariin. Maukas pizza ja huurteinen kruunaa tämän risteilyn. Koskibaarissa olo aika noin 1,5-2h.

Mahat täynnä on hyvä aloittaa kotimatka. Kuloveden selkä pyyhkäistään taas matkavauhtia ja bongaillaan tulomatkalla näkemättä jääneet maisemat. Kutalan sillan ja Ellivuoren väli mennään taas hiukan rauhallisemmin maisemista ja kesästä nauttien.

Sitten onkin vielä loppurutistus ja Rautaveden selkä jäljellä. Vehkeet liukuun ja nautitaan kesästä. Lopussa vielä hetki rauhallista lipumista, ennen kotisatamaan saapumista. Tämä risteily on kesän kohokohta!